Elintarvikkeet ovat yksi merkittävimmistä PFAS-yhdisteiden lähteistä, minkä vuoksi kysyntä yhdisteiden tutkimiseen erityisesti elintarvikkeista ja elintarvikkeiden kanssa kosketuksiin joutuvista materiaaleista on kasvanut EU-alueella.
Ruokaviraston sivuilla kerrotaan, että Euroopan komission asetuksessa (EU) 2023/915 on asetettu enimmäismäärät PFAS-yhdisteiden osalta munille, kalastustuotteille ja simpukoille, naudan, sian, siipikarjan, lampaan ja riistaeläinten lihalle sekä muille vastaaville syötäville osille.
ALS Italian laboratorio on erikoistunut erityisesti PFAS-yhdisteiden tutkimiseen kyseisistä näytteistä ja olemme vuoden 2024 alussa täydentäneet valikoimaamme seuraavilla analyysikokonaisuuksilla:
- S-PFAS-MAT1: PFAS-yhdisteet elintarvikkeiden pakkausmateriaaleista (muovi) »
- S-PFAS-MAT2: PFAS-yhdisteet elintarvikkeiden pakkausmateriaaleista (pahvi, paperi) »
- B-PFAS-FOOD1: PFAS-yhdisteet elintarvikkeista (liha-, kala- ja munatuotteet, juusto sekä jogurtti (ei voi- tai kermatuotteet)) »
- B-PFAS-FOOD2: PFAS-yhdisteet elintarvikkeista (maitotuotteet) »
Voit tutustua pakettien sisältämiin yhdisteisiin, määritysrajoihin ja muihin yksityiskohtiin yllä olevista linkeistä. Autamme myös oikean analyysipaketin valinnassa, mikäli näytematriisi ei sovi suoraan mihinkään yllä mainituista kategorioista. Säännöllisten tai suurien näyte-erien tapauksessa olethan yhteydessä meihin erikseen erillistä tarjousta varten.
Pyydä tarjous!
Autamme mielellämme sopivan PFAS-analytiikan valinnassa. Voit jättää yhteydenottopyynnön alla olevalla lomakkeella, niin olemme yhteydessä mahdollisimman pian. Voit nopeuttaa tarjouspyynnön käsittelyä jättämällä mahdollisimman tarkat tiedot projektisi yksityiskohdista.